Lady Justice

Lady Justice

Vrouwe Justitia is een met de computer gecreëerd beeld, opgebouwd uit grove pixels, dat omgezet is in glas in lood. Elke pixel correspondeert met een glazen ruitje van het glas-in-loodraam. Het vier verdiepingen hoge venster bevindt zich in het portaal van de rechtbank van Middelburg.

Het werk is geïnspireerd op een klassiek glas-in-loodraam met een afbeelding van Vrouwe Justitia. Deze hedendaagse versie is opgebouwd uit beeldelementen of pixels van drie verschillende groottes. Door die variatie in grootte is het beeld op sommige plekken scherper dan andere; een verbeelding van het zoeken naar waarheid en recht. Het totaalbeeld is een collage van afbeeldingen en patronen die bij dit thema passen, zoals Vrouwe Justitia zelf, naast het alziende oog, strepen van politieauto’s en rood-witte politietape.